OGÓRKI KONSERWOWE
| Kategorie: kulinaria
Tagi: OGÓRKI KONSERWOWE ogórki
08 grudnia 2021, 12:47
OGÓRKI KONSERWOWE
SKŁADNIKI:
1 SZKL.WODY
1 ŁYŻECZKA SOLI
2 ŁYŻECZKI CUKRU
1 ŁYŻECZKA GORCZYCY
O,5 KG OGÓRKÓW
1 MARCHEWKA
O,5 SZKL. OCTU
2 ZĄBKI CZOSNKU
2 GAŁĄZKI KOPRU
2 LIŚCIE LAUROWE
5 KULEK ZIELA ANGIELSKIEGO
KAWAŁEK CHRZANU
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
WODĘ I OCET WLEWAMY DO GARNKA DODAJEMY SÓL I CUKIER,
WSZYSTKO ZAGOTOWUJEMY, WODĘ NALEŻY SPRÓBOWAĆ CZY NIE JEST ZA KWAŚNA JEŻELI JEST DOSŁADZAMY JESZCZE JĄ.
OBIERAMY I KROIMY NA PLASTERKI MARCHEWKĘ OGÓRKI MYJEMY I UKŁADAMY CIASNO W SŁOIKACH, NASTĘPNIE WRZUCAMY DODATKI:
MARCHEWKĘ, ZIELE ANGIELSKIE,CZOSNEK,TROCHĘ GORCZYCY I KAWAŁEK KOPRU. WSZYSTKO ZALEWAMY ZALEWĄ. OGÓRKI ZALEWAMY
GORĄCYM PŁYNEM PORZĄDNIE ZAKRĘCAMY SŁOIKI. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU DO 7 MINUT. GDY WYJMIEMY JE Z WODYUSTAWIAMY SŁOIKI DO
GÓRY DNEM I POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.
SMACZNEGO !!!
Dodaj komentarz