OGÓRKI KONSERWOWE


Autor: edn | Kategorie: kulinaria 
Tagi: OGÓRKI KONSERWOWE   ogórki  
08 grudnia 2021, 12:47

OGÓRKI KONSERWOWE

 

SKŁADNIKI:

 

1 SZKL.WODY

1 ŁYŻECZKA SOLI

2 ŁYŻECZKI CUKRU

1 ŁYŻECZKA GORCZYCY

O,5 KG OGÓRKÓW

1 MARCHEWKA

O,5 SZKL. OCTU

2 ZĄBKI CZOSNKU

2 GAŁĄZKI KOPRU

2 LIŚCIE LAUROWE

5 KULEK ZIELA ANGIELSKIEGO

KAWAŁEK CHRZANU

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

WODĘ I OCET WLEWAMY DO GARNKA DODAJEMY SÓL I CUKIER,

WSZYSTKO ZAGOTOWUJEMY, WODĘ NALEŻY SPRÓBOWAĆ CZY NIE JEST ZA KWAŚNA JEŻELI  JEST DOSŁADZAMY JESZCZE JĄ.

OBIERAMY I KROIMY NA PLASTERKI MARCHEWKĘ OGÓRKI MYJEMY I UKŁADAMY  CIASNO W SŁOIKACH, NASTĘPNIE WRZUCAMY DODATKI:

MARCHEWKĘ, ZIELE ANGIELSKIE,CZOSNEK,TROCHĘ GORCZYCY I KAWAŁEK KOPRU. WSZYSTKO ZALEWAMY ZALEWĄ. OGÓRKI ZALEWAMY

GORĄCYM PŁYNEM PORZĄDNIE ZAKRĘCAMY SŁOIKI. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU DO 7 MINUT. GDY WYJMIEMY JE Z WODYUSTAWIAMY SŁOIKI DO

GÓRY DNEM I POZOSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.

SMACZNEGO !!!

 

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz