OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO
| Kategorie: kulinaria
Tagi: ogórki małosolne ogórki na sucho ogórki ogórki kiszone
08 grudnia 2021, 11:04
OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO KISZONE
SKŁADNIKI:
1 1/2 KG OGÓRKÓW
1 ŁYŻKA SOLI
1 KOPEREK ZIELONY-PĘCZEK
SZCZYPTA CHILLI
3 WORECZKI
1 GŁÓWKA CZOSNKU
6 LIŚCI LAUROWYCH
PARĘ ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
PIEPRZ ZMIELONY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
OGÓRKI NAMOCZYĆ I UMYĆ , A NASTĘPNIE JEGO KOŃCÓWKI ODKROIĆ, POSIEKAĆ KOPEREK,
POTEM CZOSNEK POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁECZKI LUB ZDUSIĆ PRASKĄ.
OGÓRKI PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI I KAŻDĄ WŁOŻYĆ DO WORECZKA NASTĘPNIE POSYPAĆ CHILLI
PO TROCHU DODAJĄC KOPEREK I INNE PRZYPRAWY.
ZAMKNĄĆ WORECZEK CAŁY OBRACAĆ PARĘ RAZY, ABY WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAŁY SIĘ.
WŁOŻYĆ DO LODÓWKI I ZNOWU WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANE OGÓRKI RANO MOŻNA KOSZTOWAĆ
WIECZOREM LUB NA DRUGI DZIEŃ.
SMACZNEGO!!!
Dodaj komentarz